Dag om te schrijven

Zo’n zondag waarop je de deur niet uitkomt. Heerlijk ! Wel jammer dat ik daardoor een #Aantafel in @MuseumMeermanno mis, maar de tentoonstelling duurt gelukkig nog wel even. Intussen ben ik digitaal weer aan het zwerven geslagen in mijn eigen familiegeschiedenis (de van der Zee’s) en het Harlingen van de 19e eeuw.
Het lukt me tot 12 oktober 1783 terug te gaan. De zondag dat Jan Tjebbeles en Jetske Rommerts elkaar het ja-woord geven in de Grotekerk in Harlingen. Onmiddelijk rijzen nieuwe vragen. Hoe zit het ook weer met die kerk ? Wie waren er nog meer ? O ja, trouwen op zondag…hoe zit
dat precies ? En…ze hoefden uiteraard niet naar het stadhuis. Was er een feest met muziek, dans en lekker eten ? Hadden bruid en bruidegom huwelijkskleding ? En dan houdt het even op, want meer dan dat Jan Tjebbele uit Harlingen komt en Jetske uit Almenum, is er niets te vinden. Voor de kerkelijke huwelijksbevestiging op papier moet ik bij @Tresoar in Leeuwarden zijn, zo meldt mijn pc…

Www.grotekerkharlingen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s