Bericht vanuit cel B019 in De Blokhuispoort in Leeuwarden

image

Terwijl buiten de straaljagers arriveren voor de Luchtmachtdagen, ga ik aan mijn tweede viertal dagen in de cel beginnen. Om te vertellen, te verbinden en over boeken te praten. Op de plek waar volgend jaar de bibliotheek waarschijnlijk gehuisvest zal zijn.
Mijn verhaal gaat in de meeste gevallen over Marijke Jansz van der Zee die hier op 12 september 1847 ’s morgens om elf uur het leven liet. Ze zat toen net een week achter de tralies. Meer over deze zus van de grootvader van mijn overgrootvader vindt je verderop op deze pagina. Wat ze op haar kerfstok had ? Dat verhaal is te triest voor woorden !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s