Nieuwe koers

14 maart 2017 en een mooie dag om een nieuwe koers uit te zetten.

Kleindochter Ayla is vandaag precies 12 weken oud en logeert, samen met moeder Suzanne en vader Dave nog steeds in Rotterdam, in het Erasmus Mc en het Ronald MacDonaldhuis. In hetzelfde Rotterdam werd mijn oma Ytje Antje van der Zee precies 108 jaar geleden geboren. Ytje Antje is één van de acht betovergrootmoeders van Ayla en Ytje Antje is ook een achterkleindochter van Meindert van der Zee, de bouwer van De drie Gebroeders uit het Hannemahuis.

Vandaag samen met Peter naar de 2e Maasvlakte geweest, het nieuwe stuk land, aangelegd tbv de uitbreiding van de haven van Rotterdam. Indrukwekkend ! Het grootste schip ter wereld aanschouwd en bedacht dat het hoog tijd wordt om de tjalk uit de winterstalling te halen. Hij hoeft nog niet onmiddelijk uit te varen, maar er staan wel wat uitstapjes op stapel binnen nu en een maand. En zowel Erasmus moeder Margaretha als Marijke Jansz van der Zee, de zus van Meindert, zullen aan boord zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s