Gelukkig nieuwjaar…

Afgelopen week heb ik een achttal dames uit Apeldoorn een dag op bezoek gehad. Als Margaretha, de moeder van Erasmus. En Margaretha was onderweg naar het Paasfeest. Het belangrijkste feest in de middeleeuwen. En samen met #moedernatuur het begin van een nieuw jaar. Hoewel het vastentijd is, had Margaretha gelukkig dispensatie….een zuigeling in deze tijd betekent “struyven buiten de vasten” Recept is afkomstig uit #Wittebroodenrodewijn, Margaretha’s standaard kookboek. Na een eenvoudige broodmaaltijd togen wij naar de #SintJanskerk in Gouda waar we het #Erasmusraam bewonderden. En de kruiswegstatie en de Van de Vormkapel bezochten. Na een kop thee bij Zoet en Zalig per bus weer huiswaarts waar de dames na een maaltijdsoep en een stuk pannekoekentaart met aardbeienjam en muisjes huiswaarts togen. Op een na. Die overgrootmoeder bleef slapen om de dag erna haar achterkleindochter te bezoeken. En zo was er op Witte Donderdag een Anna te vieren. Of Ayla te vieren, kan ook

Niet denken….wat een enge foto: ze ligt heerlijk te slapen !

Op Goede Vrijdag…nog steeds begrijp ik niet waarom die dag zo genoemd werd/wordt, weer mooi nieuws, van heel andere orde. Eerste pakketten van http://www.rechtstreex.nl worden afgeleverd bij @Goudasfalt en kunnen afgehaald worden.

En dan is er vandaag, Stille zaterdag, voor mij persoonlijk een mooie afsluiting van dit jaar. #MiekedeHaan exposeert al een poosje in @MuseumGouda. En iedere zondagmiddag om 16.00 vertelt ze over een nieuwe bladzijde van haar #Erasmusboek. De verslagen van die verhalen deel ik al een poosje via haar Facebookaccount. Vanmorgen stelde mijn lief voor vandaag naar @MuseumGouda te gaan. En bij toeval(?) bleek Mieke daar ook te zijn. Om persoonlijke relaties te vertellen over haar boek. En dan val je met je neus in de boter, op deze oudejaarsdag ! Kreeg zo de kans om het hele boek mee te kunnen lezen ! Een aanrader…..

Mocht u, als lezer, ook aan een nieuw jaar beginnen, dan wens ik u alle goeds. Zo niet, wens ik u dat trouwens ook.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s