Erasmus op de Goudse markt

En net als je denkt: nu is het echt even klaar met Erasmus, na dat mooie foto-album van het Gouwepalet….

Ga je op vrijdag naar de Goudse Keramiekmarkt, koop je eerst een prachtig gebakken bootje van #JacquelineTijssen, loop je even later Erasmus tegen het lijf. Althans…#DimitriosXanthopoulos, zijn maker. Hij maakte in totaal 10 vazen in opdracht van het Erasmuscollege. 8 werden er afgenomen, 2 bleven over. En zo belandde deze vaas vorig jaar al op de Goudse keramiekmarkt. Dimitrios wist van Erasmus2016 en dacht dat hij deze Erasmusvaas wel zou verkopen. Maar dat gebeurde niet. Hij vertelde dat veel mensen langsliepen en wisten dat dit Erasmus was, maar niemand nam hem mee. Vorig jaar niet en ook dit jaar niet. Ik ook niet. Mijn budget is niet zo groot en ik had ook al een bootje. Maar ik maakte wel een filmpje en een foto. Want deze vaas, inmiddels de laatste die nog over was, moest wel in Gouda blijven ! Na afloop van mijn bezoek aan de Markt vertrok ik met mijn lief naar zijn ouders in Weert. Onderweg vertelde ik hem, tevens mijn hoofdsponsor,  over de vaas. En zo kon het gebeuren dat Wil Arts, voorzitter van het Erasmusgenootschap in Gouda, voor mij naar de markt wandelde en Dimitrios vroeg de moeder van Erasmus te bellen. Zodat zij de Erasmusvaas samen met die hoofdsponsor op zaterdagochtend in het atelier van Dimitrios in Den Haag op kon gaan halen. Wat op zich weer een prachtig anderhalfuur durend bezoek en boeiend gesprek opleverde met Dimitrios: over Erasmus, Griekenland en eureka. Over ouder-grootouderschap, ouders en de politiek. Over geld en geschiedenis, kortom een gesprek over het nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s