Reisplannen maken

Vlakbij "thuis"

Vastgelegd door Saskia van Diesen, mijn oudste dochter…

Het leven zit vol verrassingen. Sommige zijn minder prettig, andere heel leuk. En vaak zijn het gebeurtenissen waardoor je in beweging wordt gezet. In mijn vorige bericht liet ik al weten dat er iets te gebeuren stond, alleen wist ik toen nog niet precies wat dat was. Inmiddels zijn we twee maanden verder en heb ik mijn ideale schrijfplekje weer  ingenomen. Bij vriendin Helma, waar ik tijdelijk het rijk alleen heb, voorzien van alle gemakken. Niets dat me hier afleidt, behalve de prikkels die ik zelf toesta.

Die verrassing ? Genomineerd worden als “Heldin voor Gouda” ! En hoewel ik niet verkozen werd, leverde mij deze nominatie wel heel veel op, waaronder de mooie foto die hierboven prijkt. Gemaakt door dochter Saskia, die overigens veel meer kan dan foto’s maken: Natural Guidance. De vorige foto’s waar ik met mijn tjalk op prijkte, waren ruim twee jaar oud en bovendien niet in Gouda geschoten.  Inmiddels woon ik ruim 30 jaar vlakbij het #GoudsGeschenk, zoals het Baden Powellplantsoen ook wel wordt genoemd. En terwijl ik dit schrijf, plopt er direct weer een gedachte op: ook hier werd weer een held vernoemd. Dat is weer voeding voor iets waar ik druk mee ben: “Wat is een held ?” En een heldin?

Nog even over die plek en daar moeten jullie het voorlopig weer even mee doen. Jarenlang stond er rechts in beeld een enorme treurwilg. Met zijn enorme takken zorgde hij er zelfs bij strenge vorst voor dat er een wak bleef voor de altijd aanwezige watervogels. Geleidelijk boog hij verder, braken delen van hem af bij fikse storm en nam hij stukken wielwallekant mee. Tot hij uiteindelijk het veld moest ruimen. Net als het voormalige gebouw van Stubbe, dat tot enkele maanden geleden het zicht op de onderkant van de Haastrechtse Molen belemmerde. Helaas zal dit hoogstwaarschijnlijk niet het uitzicht blijven, reden temeer om nu zo’n mooi uitzicht vast te leggen.

Mocht je trouwens meer willen weten over de Goudse molens: www. goudsemolens.nl. En wil je weten waartoe een heldinnennominatie nog meer toe aan zet ? Kom dan donderdag a.s. naar de Dichters op donderdag in Concordia in Haastrecht. Warm aanbevolen: Dichters voor elkaar !

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s