Ayla Izzy, geboren in Leuven op 20 december 2016.

Ayla Izzy
Geboren op 20 december 2016 in Leuven

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat mijn kleindochter Ayla, ons eerste kleinkind, het levenslicht zag.

Hoewel we haar eerste verjaardag niet konden vieren omdat ze toen al overleden was, betekent dat niet dat we proberen deze dag te vergeten.  Integendeel. Hoewel Ayla maar 207 dagen in ons midden mocht zijn, zijn we daar ongelofelijk dankbaar voor. Ayla heeft ons, ondanks haar korte leven, dingen geleerd, ervaringen en belevenissen bezorgd waarvan wij het bestaan niet voor mogelijk hadden gehouden.

Een verpleegster van de afdeling neonatologie sprak, nadat ik haar vroeg of ze blij waren met de prachtige nieuwe apparatuur de volgende wijze woorden: “Zeker zijn wij content ! Maar NU moeten wij nog veel beter leren luisteren en kijken naar wat die kleintjes ons vertellen”. Ayla heeft ons geleerd hoe je dat doet, met haar levenslustige ogen die boekdelen spraken en waar haar ouders koers op konden zetten.

Vanmorgen bedacht ik dat ik haar van mijn kant toch ook eens een mooi digitaal plekje wil geven. Met haar mooiste foto’s en het brievenboekje dat ik destijds in bezit kreeg en waar nog steeds geen letter in geschreven is. Mijn voornemen is daar op korte termijn verandering in te brengen. Voor haar zusje Evi heb ik namelijk niet zo’n brievenboekje…

En dan is er ook nog dat kaarsje. Dat brandde onlangs op Wereldlichtjesdag in Gouda in de Burgerhal van het Stadhuis, naast al die kaarsjes die wereldwijd op die dag ontstoken werden.

Waarvoor dank aan :http://www.wereldlichtjesdag.nl/locatie/gouda/ en https://www.goudsepost.nl/reader/59227/1338055/wereldlichtjesdag-krijgt-vervolg

Wereldlichtjesdag 2019

Gouda, 8 december Burgerhal Stadhuis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s