Eunice en het NL-alert

Typ, om een blok te kiezen. Dat vertelt mijn laptop nadat ik net een valse start had om hier weer eens een stukje te schrijven

Dat “typ om een blok te kiezen” heb ik nog steeds niet helemaal onder de knie. Had gedacht dat ik als “wijze oude vrouw” inmiddels verder zou zijn, maar helaas. Die eerste zes woorden lezen jullie niet, maar zien jullie hooguit. Dus als dat vreemd oogt weten jullie waar het aan ligt.

Een valse start omdat ik op het moment dat ik wilde beginnen op dit wordpress-account er via mijn laptop een vreemd geluid binnen kwam. Of was het mijn mobiel ? Heel in de verte deed het denken aan het geluid dat je hoorde als je 30 jaar geleden “het wereldwijde web” op ging. Op dat moment was je via de huistelefoon onbereikbaar en bij het verbinden hoorde je een soort gekraak dat over was zodra je je op het internet bevond. En tegelijkertijd was het herkenbaar en veroorzaakte het een soort paniek bij mij. Wanneer overviel mij dit geluid nog meer ?

Met dat ik dat denk weet ik het: niet exact de datum, maar wel “mijn” verhaal daarbij. Even checken levert het volgende feit op: maandagochtend 15 mei 2017 tussen 11.00 en 12.00 uur. Mijn eerste echte NL-alert na een paar oefeningen. Met de oproep niet meer naar het centrum van Rotterdam te komen ! Paniek vliegt me naar de keel. Tussen 13.30 en 14.00 wil ik bij het Erasmus-ziekenhuis zijn waar kleindochter Ayla misschien niet in kritieke toestand maar zich wel in zeer zwaar weer bevindt. En nu zou ik er niet naar toe mogen ? Na een paar diepe ademteugen besluit ik me niet gek te laten maken. Eerst kijken waarom dat alert eigenlijk af wordt gegeven. Het uitreiken van de kampioensbeker aan Feyenoord, de club van mijn opa uit Schiedam ! Het alert laat ik voor wat het is en met een alternatieve route in mijn achterhoofd ben ik op de goede tijd bij Ayla.

Terugblikkend bleek dat Ayla nog ruim acht weken onder ons zou zijn. Dit was dus niet waar ik over wilde schrijven, maar het NL-alert van vanmiddag met de mededeling dat “het noodummer van de hulpdiensten onbereikbaar is”, doet me even van koers veranderen. Daar zorgde Ayla voor…

En waarover ik WEL wilde schrijven lees je rap !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s