Nog steeds in de vaart

Net even gecheckt of Margaretha Gouda nog steeds in de lucht is en zie tot mijn grote vreugde dat mijn tjalk ook nog steeds in de vaart is.

Belangrijk om te weten want na corona en de opening van allerlei culturele activiteiten met als hoogtepunt de opening van www.Gouda750.nl deel ik weer regelmatig visitekaartjes uit. En dankzij o.a. een ontmoeting met Marianne, schrijfster van www.cultuurblogger.nl, zie ik me ook hier genoodzaakt weer wat meer zichtbaar te worden. Niet zozeer als de moeder van Erasmus, maar, met heel veel digitale hulp van vriendin Selma, vooral ook voor een lijst van 75 vrouwen die in de afgelopen 750 jaar deel hebben uitgemaakt van de Goudse maatschappij. Lijsttrekster is Anna Barbara van Meerten-Schilperoort, de bekendste Goudse vrouw, die tussen 1798 en 1853 zo’n grote rol heeft gespeeld in de Goudse samenleving. En ver daarbuiten ! Sinds kort heeft ze vanuit haar epitaaf in de St. Janskerk vrij uitzicht op oude altaarstukken ipv een preekstoel. En ze is één van de drie vrouwelijke #GIGANTEN die Evert Josemanders dit jaar in Gouda ten tonele voert ! Naast Erasmus, waarover ze ooit al eens liefdevol en met respect heeft geschreven als een “groot Gouwenaar”

Zij heeft al jaren een eigen twitteraccount onder de naam ABSchilperoort, maar gaat daarnaast als voorvrouw dienen op o.a. het twitteraccount #Goudsevrouwen…

Wordt vervolgd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s